Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1841 Terje og Inger Smith - (søknad fra Seilskøyteklubben Colin Archer) - RS 5 Liv - Istandsetting av dekk og nytt ror

fikk på styremøte 14. februar 2013 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til istandsetting av dekk og nytt ror på R/S 5 Liv

Seilskøyteklubben Colin Archer (SSCA) er en forening som har sitt hovedmål i å ivareta dekkede fartøy med seil som hoved fremkomstmiddel. Terje og Inger Smith er eiere av Redningsskøyte nr. 5 «R/S 5 Liv» og har vært medlem av foreningen gjennom en årrekke.

Liv er en av de to første skøyter som Redningsselskapet bestilte. Hun ble bygget i 1893 av Thor Jensen i Porsgrunn etter Colin Archers modifikasjon av Chr. L. Stephansens vinnerutkast til en seilende redningsskøyte. Liv, også kalt Stormseileren, tjenestegjorde i Lofoten, Vesterålen og Finnmark fra 1894 til 1932. I denne perioden reddet hun 132 personer, berget 41 båter og skip og assistert 1.338 fartøyer.

SSCA kan bekrefte at familien har ivaretatt R/S 5 Liv på en fremragende måte hvor foreldregenerasjonen har restaurert fartøyet for egen innsats og at nåværende eiere har videreført arbeidet. Familien har deltatt i Tall Ships Races gjennom en årrekke og representert Norge på en ypperlig måte ved å innhente en rekke seiere.

Liv er i generell god stand, men dekket lekker da natemassen har sprukket mange steder. I tillegg, roret har vært reparert midlertidig to ganger p.g.a råteskader, og nå må det i sin helhet lages på nytt.

SSCA har et ønske om at båten skal bli bevart og oppgradert etter antikvariske retningslinjer, og Riksantikvaren har i brev av 18.01.2013 gitt R/S 5 Liv formell status som verneverdig skip.

http://www.ssca.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss