Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1837 Sørum Gård Rehabiliteringssenter - VW Caravelle

fikk på styremøte 14. februar 2013 i Stiftelsen UNI kr. 220.000 til kjøå av en VW Caravelle - en 8-9 seters bil

Sørum Gård har drevet arbeid blant rusmisbrukere i snart 24 år og har hjulpet mang gutter og jenter til et rusfritt liv. Teamet på Sørum Gård har lang erfaring, og historiene om de mange som har klart seg godt i livet etter et 2-årsprogram på Sørum Gård, gir inspirasjon til å fortsette. Mye kriminalitet følger en rusmisbruker, og rettsapparatet er slik at når en person som er inne til behandling får en ubetinget dom, lar det seg gjøre å få soning i institusjon.

Sørum Gård har vært med i paraplyorganisasjonen Kraft i 20 år og oppgir MaritaStiftelsen som referanse.

På Sørum Gård er det derfor alltid gutter som soner sine dommer her, i stedet for å bryte behandlingen, som sjeldent blir vellykket.

Ca. 6 av 10 personer etter behandling her, legger det «gamle» livet bak seg, utdanner seg og kommer i jobb.

Sørum Gård bruker mye tid på forebygging i skolene og i høst hadde de en samling med 1000 elever ved Byåsen Videregående skole. Flere av gutten på gården delte fra sine liv, noe som gjør et sterkt inntrykk på elevene. I 2013 vil man møte 5000 elever med dette programmet.

Det er mye aktivitet som foregår på Sørum Gård, og i dag har man ingen bil som eies av Sørum Gård, og heller ikke økonomi til anskaffelser. I dag bruker de ansattes sine private biler.

En slik bil vil bli brukt til trening, skolebesøk, turer, handling og oppsøkende virksomhet

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss