Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1831 Haugar Vestfold Kunstmuseum - analyse av forebyggende sikkerhetstiltak

fikk på styremøte 14. februar 2013 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 for en samlet analyse/vurdering av risiko/trusler som grunnlag for ytterligere tilrettelegging av forebyggende sikkerhetstiltak for utstillinger/samling og publikum

Kunstmuseet er en avdeling i Vestfoldmuseene IKS, som er en driverorganisasjon for museene i fylket siden konsolideringen i 2009.

Haugar åpnet i 1995 og ble etablert som en stiftelse i 1993. Årlig gjennomføres 6-8 utstillinger og publikumsbesøket ligger på ca. 25-30.000, hvorav 10.000 skolebarn.

Haugar har sikkerhet i fokus både når det gjelder vern av bygningen, kunstverkene og publikum.

Haugar Vestfold kunstmuseum er lokalisert i den tidligere Sjømannskolen, oppført i mur i 1918-21. Arkitekter var Bjercke og Eliassen, to av de fremste norske arkitekter på begynnelsen av 1900-tallet. Bygget er monumentalt og har en dominerende plassering på Haugar-høyden, et historisk sted mellom tingstedet Haugating og to gravhauger fra jernalderen. Museumsbygningen og området rundt er av Tønsberg kommune regulert til spesialområde.

Vestfold fylkeskommune eier bygningen og i perioden 2003 – 2012 har fylkeskommunen brukt mer enn kr. 25 mill. til opprusting og rehabilitering av bygget både utvendig og innvendig.

Bygget fremstår nå som ferdig ombygget og det maksimale av arealene er tatt i bruk til utstillingsformål og kontorer. Museet har nå et behov for en samlet analyse/vurdering av risiko/trusler som grunnlag før ytterligere tilrettelegging av forebyggende sikkerhetstiltak for utstillinger/samling og publikum.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss