Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1829 Musea i Sogn og Fjordane - Utbedring av betongskader ved Kystmuseet

fikk på styremøte 14. februar 2013 i Stiftelsen UNI kr. 700.000 til utbedring av betongskader ved Kystmuseet i Sogn og Fjordane

Kystmuseet er en avdeling av stiftelsen "Musea i Sogn og Fjordane" og har hovedbase i Florø med tre moderne museumsbygg på et 74 mål stort friområde, ferdigstilt i 1985. Museet ligger i et variert kystområde bundet sammen med spaserveier og broer.

Hovedhusene inneholder administrasjon, et godt fagbibliotek, arkiv og ikke minst fagfolk som står til tjeneste for publikum. Utstillingene viser m.a. lokale båttyper, fiskeri, fraktefart, interiør i et fiskerhjem på begynnelsen av 1900-tallet, lokal fauna og museet har et av de største permanente oljeutstillingene i landet.

I 2006 ble det avdekket omfattende skader på betongfundamentet på de to administrasjons-, magasin- og utstillingsbyggene. Søyler, bjelker og betongdekket i begge bygningene har store korrosjonsskader i armering og betong. P.g.a. dette har museet blitt nødt til å flytte deler av gjenstands-samlingen ut av museumsområdet, som en midlertidig løsning.

Tilstandsrapporten som nå er blitt revidert, viser at utviklingen er negativ, og deler av konstruksjonen er i full nedbryting, skadene er kritiske og må rehabiliteres snarest.

Kostnadsoverslaget er utarbeidet etter erfaringer fra andre rehabiliteringsprosjekt på kaier og broer, og det søkes også Fylkeskommunen og Norsk Kulturråd søkes om midler.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss