Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1825 Kirkens Bymisjon Haugalandet - prosjekt Pedalen Sykkelverksted

fikk på styremøte 14. februar 2013 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til istandsetting av lokaler samt til sykler og hjelmer og diverse utstyr til butikken i forbindelse med Pedalen Sykkelverksted

Stiftelsen Kirkens Bymisjon Rogaland (SKBR) har til formål – i samarbeid med Den norske Kirke – å fremme tiltak som bidrar til å virkeliggjøre Kirkens oppdrag.

SKBR er en selvstendig selveiende stiftelse med virkeområde som omfatter Rogaland fylke.
Pedalen Sykkelverksted er organisert under avd. arbeid og aktivitet, Bymisjonstiltak på Haugalandet, Stiftelsen Kirkens Bymisjon Rogaland.

Pedalen Sykkelverksted skal være et arbeidstreningstilbud for unge mellom 16-30 år uten jobb og/eller med avbrutt skolegang, og som er motivert for rusfrihet. Målgruppen er midt i satsingsområdet for NAV Haugesund.

Et sykkelverksted med tilhørende sykkelbutikk skal fungere som en ordinær arbeids arena der ungdom skal få mulighet til:

- Å fylle dagen med et strukturert og meningsfylt innhold og gjennom arbeids- oppgaver, økt mestring og tillit i forhold til medarbeidere og organisasjon.
- Å bruke arbeidstrening som motivasjonsarena for kompetansegivende utdanning.
- Å bruke arbeidstrening som et springbrett til ordinært arbeid.
- Å benytte sykkel til fysisk aktivitet i kombinasjon med sosial trening
Pedalen Sykkelverksted innebærer to prosjekter:
- Selve verkstedet og butikken som skal bidra til å øke motivasjon og mestring
- Prosjektet «Trø Te», som skal hjelpe deltakerne ut i praksis i en ordinær bedrift.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss