Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1819 Skjærberget Ungdomslag - ildsteder og elektrisk anlegg

fikk på styremøte 14. februar 2013 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til utbedring av ildsteder og elektrisk anlegg ved lokalet Varden ved Skjærberget Ungdomslag

Varden er en av de to eldste skolebygg som ble oppført i Trysil kommune i 1862. Skjærberget Ungdomslag ble stiftet i 1902 og overtok huset i 1903 da ny skole ble oppført. Bygningen er tømret. I 1911/12 ble salen utvidet med en scene, og på 1950 tallet ble huset noe modernisert. På veggene henger det store bilder av en lokal kunstner – Bjarne Rundfloen – malt på 1950-tallet.

I april 2012 ble det foretatt en befaring av fylkesantikvaren i Hedmark da Skjærberget Ungdomslag ønsket en mulig veiledning og støtte til tiltak for å sette huset i stand og formidle historien.

Antikvaren uttaler bl.a.: «Skjærberget er en grend lengst sør i Trysil og er registrert og definert som verdifullt kulturlandskap. En betydelig del av bygningsmassen er eldre hus med kulturhistorisk verdi, og lokalhistorien er tydelig og lesbar.»

De omsøkte prosjektene gjelder ildstedene som er gamle støpejerns ovner som delvis er sprukne og kan være farlige. Det er derfor ønskelig å bytte ut eksisterende ovner, med nye av klebersten. Det gamle elektriske anlegget er dessuten også gammelt og har behov for utskiftninger.

Rehabiliteringen er planlagt over to år.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss