Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1817 Bjarne Dyrdal - restaurering av Jensa-Naustet

fikk på styremøte 14. februar 2013 i Stiftelsen UNI kr. 46.500 til restaurering av Jensa-Naustet i Dyrdal

I antikvarisk uttalelse fra Sogn og Fjordane fylkeskommune datert juli 2012 står det bl.a.:
«Grenda Dyrdal ligger i Nærøyfjorden og er en del av verdsarvområdet Vestnorsk fjordlandskap. Dyrdal består av flere bruk der ett av dem har bosteds hus nede ved fjorden, mens de andre er samlet i et klynge tun opp på et lite platå over fjorden. Dette tunet er regulert til bevaring. Naustene til de ulike brukene er blitt plassert i en rekke nede ved fjorden.»

Det omsøkte naustet har en høy grad av autentisitet i både eksteriør og konstruksjon. Da det forholdsvis er få eldre naust bevart innenfor verdsarv-området, er det etter fylkeskommunens vurdering viktig å ta vare på de naustene som er igjen. De er en god kilde til historien om hvordan folk livnærte seg i området, samtidig som de er en viktig del av opplevelsen for de som besøker verdsarvområdet.

Naustet er bygget i ca. 1900 og er nå skilt ut med eget bruksnummer.
Bygningen er i svært dårlig forfatning med husbukkskader og en del råteskader.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss