Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1698 Walaker Hotel - Stabbur, utedo og drenering

fikk på styremøte 6. desember 2012 i Stiftelsen UNI kr. 200.000 til restaurering av stabbur, utedo og drenering av hovedhuset

Walaker Hotell har vært i familien Nitter Walaker sine hender siden 1690, gjennom 9 generasjoner.

Solvorn med sitt kjente strandsittermiljø, er en av de best bevarte fjordbygder og ble bygget opp i en tid med sjøveien som eneste kommunikasjonskanal, og har et svært verdifullt bygningsmiljø. Solvorn har i hundrevis av år vært et viktig treffsted for folk og et aktivt sentrum for handel, helt tilbake til 1650. Fylkesbåtene hadde anløps kai her alt fra 1858.

Hovedbygningen på Walaker Hotell har i dag en hoved kjerne fra 1600-tallet og ombygd i 1932 med nyklassistisk utseende med skifertak og veranda. Tingstova er fra 1600-tallet, ombygd i 1880 til sveitserstil og bruk til rettsmøter frem til 1960-årene. Lagmannsretten kom 4 ganger i året fra Bergen for å holde møter, siste gang i 1948. Galleri Walaker 300 er et gammelt fjøs fra 1883 som rett og slett er bygget med materialer fra Solvorn gamle kirke, antagelig fra ca. 1647.

Walakere Hotell ligger i vernesona i Solvorn, som er hoved innfallsporten til Urnes stavkirke som er på UNESCO’s verdensarvliste.

Stabburet og utedoen på Walaker ble flyttet i 1930 for å gi plass til hovedhuset, og hører med til tunet på Walaker Hotell.

Stabburet og utedoen er i dag ikke i bruk, og det er et ønske å få dem flyttet i forbindelse med utvidelse av hotellet. Fremtidig bruk av stabburet skal være med satsning på lokalmat og den gamle utedoen er tenkt brukt til røykeri. I tillegg er det behov for drenering av hovedhuset.

http://www.walaker.com/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss