Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1677 Johan Kåre Vadøy - kaianlegg

fikk på styremøte 25. oktober 2012 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til utbedring av betongkai ved Smørhamn Handelstad

Bremanger kommune uttaler bl.a. i sitt brev av 01.03.06: Smørhamn Handelstad har i flere hundre år vært det viktigste knutepunktet i gamle Bremanger kommune. Ved siden av å romme handelsfunksjoner, har der vært både gjestgiveri og båtekspedisjon i Smørhamn. At den gamle tingsalen til Bremanger kommune også lå i Smørhamn, understreker hvor viktig dette stedet er i vår historie.

Fra slutten av 1800-tallet endret sitasjonen seg. Kalvåg, og etter hvert Svelgen tok over rollen som knutepunkt.

Bremanger kommune har i dag en overflod av kystkulturminner men mener at Smørhamn Handelstad er en av 10 som særlig bør satses på og tas vare på. Denne satsingen er avhengig av dyktige private eiere, som for eks. Vadøy-familien som har vist enorm handlekraft og vilje til å søke antikvarisk veiledning i sitt arbeid med å ta vare på handelstedet.

Johan Kåre Vadøy er lærer i grunnskolen og har i mange år arbeidet med å formidle «Kystkulturen» videre til barn og unge. Han har lagt ned et stort arbeid for å ta vare på bygningene og plassen Smørhamn Handelssted. Slike plasser, med store gamle bygninger er vanskelige å holde ved like for privat personer, og blir etter hvert borte rundt om i landet vårt.

Nå er det kaianlegget som trenger utbedring.

kaia bli tryggere, og det bør legges bord på utsiden med nye søyler slik at båtene ikke kommer inn under kaia.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss