Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1672 M/S Norfolk - nødvendig rdnings- og nødutstyr

fikk på styremøte 25. oktober 2012 i Stiftelsen UNI kr. 120.000 til kjøp av nødvendig rednings- og nødutstyr for M/S Norfolk

Reidar Nilsen har vært leder av Norges Fiskarlag i mer enn 11 år og er født og oppvokst i Hasvik i Finnmark. Han har drevet fiske siden 1970 og er fortsatt aktiv båteier.

M/S Norfolk er et fiskefartøy fra 1945 som er omtrent alene i sitt slag og som står på Riksantikvarens lister.

Etter at fartøyet ble tatt ut av fiske ble det liggende ved kai og svært lite vedlikehold ble gjort. Egentlig skulle fartøyet blitt kondemnert.

Imidlertid, ved hjelp av Riksantikvaren og Norsk Kulturminnefond og andre med over kr. 1 mill. i støtte, blir fartøyet nå restaurert høst og vår 2012 – 2013 ved Fartøyvern-senteret i Gratangen. Det gjenstår nå ca. kr. 682.000 til fullfinansiering av båten.

Fartøyet er etter restaurering tenkt brukt til å vise hvordan fiske ble gjennomført tilbake i tid. Fartøyet vil også bli brukt i turistsammenheng og for andre som ønsker å komme på sjøen.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss