Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1671 Sameiet Lillegården - sikring av skorsteinpipe

fikk på styremøte 25. oktober 2012 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til sikring av skorsteinspipe på forpakterboligen i Tyholtveien 2b, ved Lillegården i trondheim

Lillegården i Tyholtveien, med sin nåværende bebyggelse fra 1720-årene, er en av de eldste lystgårdene som i sin tid lå rundt Trondheim. Gården ligger mindre enn 1.000 m. fra sentrum og har siden slutten av 1700 tallet vært i privat eie gjennom flere generasjoner.

Forpakterboligen i Tyholtveien 2b, har en annen historie enn de to andre bygningene rundt dagens tun. Ut fra omriss av bygningene på Lillegården på ulike bykart fra 1800 tallet, er utvidelsen av tunet foretatt senest i 1868.

Vernebestemmelser og reguleringer av gårdsanlegget har vært et tema helt siden 1945. Fortidsminneforeningen, Den trønderske avdeling, har et ønske om at gårdsanlegget blir fredet etter kulturminneloven. I desember 2011 vedtok Bystyret forslag til detaljregulering av Tyholtveien 2, 2b og 2c.

I samarbeid med restaureringsarkitekt og byantikvar, arbeides det kontinuerlig med langsomme og forsiktige restaureringsarbeider både innendørs og utendørs.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss