Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1665 Barthebrygga 8 - barokke vinduer

fikk på styremøte 25. oktober 2012 i Stiftelsen UNI kr. 30.000 til istandsetting av 6 orginale barokke vinduer

Undertegnede søker er pensjonert museumsdirektør og fylkeskonservator i Aust-Agder med bevaring av Sørlandets gamle trebyer som et hovedarbeidsfelt.

Født og oppvokst i Kragerø så han i 1969 med stor uro på at konsul Ths. Hj. Wiborgs hus på Barthebrygga, i vedlikeholdsmessig dårlig forfatning var til salgs til høystbydende. Huset forble usolgt og kunne i verste fall få samme skjebne som Buchholmgården samme sted, som ble revet i 1964. Wiborgs hus ble i 1971 fredet, men fremdeles ikke solgt, hvorpå Ulf Hamran og hans kone kjøpte det slik det sto fra Wiborgs dødsbo.

Fra 1972 til de ble pensjonister, har eiendommen hvert år blitt restaurert med omfattende arbeider som utbedring av tak, kledning og isolasjon, nytt røropplegg, nye fundamenter m.m.

En dendrokronologisk analyse viser at de eldste delene av huset er fra 1692 og 1700. I 1744 ble det foretatt en radikal til- og ombygging og hele huset fikk sin nåværende barokkform med midtgangsplan.

Baksidevinduene er bevart fra 1744 og er fremdeles i god stand, imidlertid trengs det nå omfattende reparasjon/restaurering av vinduene mot syd.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss