Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1658 Nærøyfjordens Verdsarvpark/Eier: Ellen M.G Selland - kvernhus

fikk på styremøte 25. oktober 2012 i Stiftelsen UNI kr. 48.500 til restaurering av kvernhus på garden Selland

Stiftelsen Nærøyfjordens verdsarvpark arbeider for bærekraftig verdiskaping ut fra de landskapsmessige og kulturelle ressursene i nærområdene omkring Nærøyfjorden, som er den sørlige del av verdsarvområdet i det Vestnorske fjordlandskap. Stiftelsen har i flere år hatt fokus på bygningsvern, og samarbeider med eiere og andre aktører som sitter på gode restaureringsprosjekt om å få gjennomført disse.

Stalheim Landskapspar ligger delvis innenfor verdsarvområdet, og delvis utenfor, og hører til Voss kommune. Denne søknaden gjelder støtte til restaurering av et kvernhus som trolig er fra slutten av 1700-tallet, og som ligger på en gammel gard på Vasstrondi i bygda Haugsvik i Stalheimområdet. Området er regnet som innfallsporten til Nærøyfjorden verdsarvområde.

Gården er i Voss sin kulturminneplan klassifisert som særskilt verneverdig. Kvernhuset i seg selv viser en bygningstype som det blir færre og færre av i regionen og har høy grad av autensitet. Etter restaureringen er kvernhuset ment å bidra til å øke aktivitet og verdiskaping i området ved å bli brukt i sammenheng med et pedagogisk opplevelsesrettet konsept: «Fra frø til øl og brød».

Eier av kverna, Ellen M.G. Selland, har et engasjement for å ivareta og formidle kulturarven. Hun er utdannet instrumentalpedagog ved Norges Musikkhøgskole i Oslo, og i dag jobber hun som kirkemusiker på Vossestrand og som kulturskolelærer innen kveding, piano, musikkleik og musikalsk forming. Hun opptrer også på ulike arrangement i tillegg til å drive garden sin på Selland.

http://www.naroyfjorden.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss