Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1624 MOT - Signalbærer med MOT

fikk på styremøtet 28. august 2012 i Stiftels UNI kr. 300.000 til prosjektet - Signalbærer med MOT.

MOT er en ideell non-profitt stiftelse som ble stiftet i 1997. I Norge har MOT i dag 23 årsverk med 28 ansatte over hele Norge. Alle som er ansatt i MOT jobber i MOT sentralt og er et serviceapparat for alle de lokale teamene vi har i hele Norge. MOT sentralt jobber bl.a. med utdanning, oppfølging, videreutvikling, innsalg, markedsføring, profilbygging og finansiering. I hvert lokalsamfunn har vi egne MOT-team og i dag har vi 4900 lokale MOT-medarbeidere fordelt på 131 lokalsamfunn rundt om i Norge.

MOTs grunntanke er å bevisstgjøre ungdom til å ta valg slik at de mestrer livet og styrker ungdoms mot til å ta vare på seg selv og hverandre, gjennom MOTs grunnverdier: mot til å leve, mot til å bry seg om og mot til å si nei.

Høsten 2007 mottok MOT en overraskende 10-årsgave fra Trondheim kommune et tilbud om å disponere Trondheims naturperle Lille Gråkallen.

Lille Gråkallen har tidligere vært en militærforlegning som ligger i naturskjønne omgivelser en mil fra Trondheim sentrum. Bygningen har blitt brukt som et messebygg for Forsvaret og har stått ubebodd i flere år. Til tross for et behov for omfattende rehabilitering, ville dette passe svært bra til fremtidig bruk som MOT-Camp.

Trondheim kommune pusset opp det store bygget for mer enn kr. 6 mill. p.g.a. midlertidig skoledrift i 2009. Dette kom MOT til gode, som etter avtale skulle bidra med kr. 1 mill. for å dekke mesteparten av brannsikringskostnadene på bygget.

Høsten 2011 åpnet MOT-Camp, MOTs inspirasjonssenter på Gråkallen i Bymarka i Trondheim. MOT-Camp er et møtested der ungdom blir kjent med forskjellige sider av seg selv, og er et møtested der de blir kjent med andre som kan ble en viktig del av den enkeltes fremtidige nettverk. I løpet av høsten ble fire kull testet ut med pioner- og bevisstgjøringskonseptet «Signalbærer med MOT». Konseptet ble svært godt mottatt, og MOT ønsker at flere skal få nytte av dette tiltaket.

Formålet med prosjektet er å gi ungdom innsikt for livet og at de skal bli gode signalbærere for sine lokalsamfunn. Prosjektet kan sees på både som en lederutdanning og en opplevelse for ungdom i alderen 16-25 år. Målgruppen er ungdom rekruttert fra MOT-kommuner rundt om i Norges.

http://www.mot.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss