Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1620 Kirkens Bymisjon Bergen - Myrsnipa Samværssenter i Bergen - ombygging av 2 leiligheter

fikk på styremøtet 28. august 2012 i Stiftels UNI kr. 200.000 til ombygging av 2 leiligheter i forbindelse med prosjekt Myrsnipa samværssenter i Bergen.

Stiftelsen Kirkens Bymisjon i Bergen (SKBB) er en selvstendig stiftelse innenfor Den norske Kirke med formål å virkeliggjøre Kirkens diakonale oppdrag og forplikter seg til å arbeide i tråd med Den Norske Kirkes bekjennelse og verdigrunnlag. I tillegg til den gatenære diakoni i en felles kirkelig ramme, driver stiftelsens avdelinger forskjellige tiltak innen rusomsorg, nærmiljøarbeid, integrering, og arbeid med ungdom.

Kirkens Bymisjon i Bergen ble i 2010 kontaktet av familievernkontorene (Bufetat) og spurt om mulighet for å gå inn i tilsynssaker (saker der foreldre er fratatt den daglige omsorgen for sine barn og kun får være sammen med sine barn under tilsyn av en tilsynsperson). Foreldre som bruker våre familietiltak og er i målgruppen, forteller om samvær som skjer under lite verdige og forutsigbare forhold. I tillegg viser erfaringer fra Oslo, Trondheim og Tønsberg at behovet for slik tilrettelegging er til stede og brukes i økende grad.

Myrsnipa Samværssted er et samværstilbud som tilrettelegger for gode, trygge og forutsigbare samvær mellom barn og deres foreldre der barnevern eller rettsapparat har vurdert at samværet må gjennomføres med tilsyn.

Behovet for tilbudet er klarlagt gjennom barnevernstjeneste og Bufetat, og disse etterlyser et slikt tilbud i Bergen.

Myrsnipa i Oslo, Trondheim og Tønsberg er kontaktet for å innhente deres erfaringer med tilbudet.

Kirkens Bymisjon i Bergen har fått langtidsleie to leiligheter i sentrum, som ved hjelp av betydelig oppussing kan brukes til formålet.

Fremdriftsplanen er som følger:

2012 – Etablere tiltaket med ansettelser, ferdigstillelse av lokaler, bred markedsføring, kontakt med samarbeidspartnere og forsiktig prosjektoppstart.
2013 – Videreutvikle prosjektet. Innarbeide Myrsnipa som et tilbud og alternativ for barneverntjenestene og Bufetat i Bergen og omkringliggende kommuner. Ønskelig med minst 130 samvær i løpet av året.
2014 – Søke om tilbakemeldinger fra brukere og samarbeidspartner at arbeidet er i h.h.t. målsetting og forankring. Øke samvær til minst 200 i året.
2015 – Forberede premisser og prosesser for å gjøre Myrsnipa til et permanent tilbud i Bergen Kommune. Øke samvær til minst 300. Invitere samarbeidspartnere, bidragsytere og media til erfaringskonferanse før prosjektet slutt evalueres.

http://www.bymisjon.no/bergen

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss