Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1617 Sameiet Arkitekt Christies gate 4c - brannsikring

fikk på styremøtet 28. august 2012 i Stiftels UNI kr. 50.000 til brannsikring i Arkitekt Christies gate 4c.

Arkitekt Christies gate 4c er en murgård i Trondheim sentrum med leiligheter oppført i 1904. Gården er tegnet av trondheimsarkitekten Johan Osness og er den første som ble bygget i kvartalene som ofte omtales som det «engelske kvartal» i Trondheim.

Som den første gården i kvartalene har gården særdeles rik Jugend detaljering og representerer arkitektur med høy bevarings verdi. Gården ble derfor fredet av Riksantikvaren i 1992 og omfatter gårdens eksteriør og forhage, samt interiør i hoved-trapperom.

Trøndelag brann- og redningstjeneste gjennomførte i 2010 et tilsyn med brannsikkerheten i gården som resulterte i et pålegg om en rekke tiltak for å øke brannsikkerheten. Arbeidet må gjøres i samråd med Riksantikvaren.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss