Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1607 Øksnes Kystlag - M/K Lykken - presenning

fikk på styremøtet 28. august 2012 i Stiftelsen UNI kr. 35.000 til opplagspresenning for veteranbåten M/K Lykken.

Øksnes kystlag ble stiftet i 1991 og meldt inn i Forbundet Kysten samme år. Laget arbeider for å fremme det lokale kystkulturarbeidet i samsvar med landsforbundets og fylkeslaget vedtekter og arbeidsmål.

M/K Lykken er en 37-fots krysser, fra 1930-tallet, opprinnelig eiet av Normann Nilsen fra Øksnes. Som fiskebåt representerer hun «mellomtypen» fra tidsepoken før andre verdenskrig. Båttypen er større enn «sjarken» og mindre enn «skøyta», og ble brukt som fiskebåt utenfor Øksnes, men også under sesongfiskeriene i Lofoten og på Finnmark. Det spesielle med båten er den innsatsen Normann Nilsen gjorde da han brukte den i illegalt arbeid under krigen.

Båten hadde en sentral rolle ved markeringen av 1000-årskiftet hvor Myre havn var utpekt som Tusenårsstedet i kommunen. Øksnes kystlag fikk i 1996 kommunens kulturpris, mye for lagets innsats for å bevare M/K Lykken.

M/K Lykken står på RA’s fartøyvernliste.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss