Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1603 Stiftelsen Kirkens Sosialtjeneste - Værestedet Arbeidern - Skifte av tak

fikk på styremøtet 12. juni 2012 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til skifte av taket til Arbeideren i Grønnegt. 51 i Hamar

Stiftelsen Kirkens Sosialtjeneste, ble opprettet i 1987 og driver 17 virksomheter innen oppfølging av rusmisbrukere og soningsfanger, rusomsorg, psykiatri, psykisk utviklingshemmede og barnevern.

Hamartiltakene er et stort og viktig arbeid for rusmisbrukere i Hamarregionen og består av:
1. Værestedet på Arbeideren (lavterskeltilbud for aktive rusmisbrukere)
2. Boligtilbudet i Folkestadsgate 23 (25 boenheter for personer med bakgrunn rus og kriminelle)
3. Barm- Oppfølgingssenter (rusfritt dagtilbud)

Arbeidet skjer i nært og godt samarbeid med kommunene, Hamar fengsel, Friomsorgen i Hedmark og Hamar menighet.

I 2006 kjøpte Kirkens Sosialtjeneste eiendommen Arbeideren, og i dag har de mellom 40-50 brukere innom hver dag, som får næringsrik og god mat, hjelp til praktiske ting, og ikke minst bistand til å komme videre i behandlingsapparatet. Totalt har Hamartiltakene mer enn 50 frivillige medarbeidere, de fleste knyttet til Værestedet.

Da eiendommen ble overtatt i 2006 ble det vurdert at tak og fasade kunne vente noen år, men for at det ikke skal oppstå varige skader på eiendommen, er nå det primære å få utbedret taket. Beregnet kostnadsramme er kr. 2 mill.

Arbeideren er et verneverdig hus som i flg. antikvaren i Hedmark Fylkeskommune, er et svært viktig hus i Hamar. Antikvaren mener at det ligger et stort forbedringspotensial i å tilbakeføre fasadene når de skal rehabiliteres.

http://www.kirkenssosialtjeneste.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss