Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1586 Fetsund Lenser - Oppgradering av brannanlegg

fikk på styremøtet 12. juni 2012 i Stiftelsen UNI kr. 137.996 til oppgradering av brannanlegg i syd området.

Fetsund Lenser er et av 11 nasjonale tekniske og industrielle kulturminner og har åpent hele året med vekt på månedene fra mai til oktober.

Museet består av et 2,5 km langt lenseanlegg i vann og på land, og 26 bygninger. Hele lenseområdet og 20 av bygningene er fredet.

Alle de fredede bygningene og Nordre Øyeren Naturinformasjonssenter er brannsikret. Det har i årenes løp vært branntilløp i tre fredede bygninger, men takket være brannalarmen har man klart å stoppe tilløpet før det fikk utviklet seg alvorlig.

Fetsund Lenser’s plassering ved Glomma og jernbanen, gjør at det er fare for lynnedslag på området. I 2007 ble det montert overspenningsvern. I 2010 ble brannalarmsentralen på Kontoret fornyet og det ble montert egen brannalarmsentral i arbeiderboligen Sootbrakka.

Neste trinn i museets tiltaksplan er å oppgradere brannanleggene i syd området for å begrense ytterligere skader ved lynnedslag. På Naturinformasjonssenteret skal brannanlegget fra 1997 skiftes ut og det vil bli satt opp nytt panel i Trådbua slik at de sommeransatte på jobb i kafeen kan se hvilken detektor som er utløst.

http://www.fetsundlenser.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss