Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1581 Interesselaget Vangssago - videoovervåking

fikk på styremøtet 12. juni 2012 i Stiftelsen UNI kr. 20.000 til videoovervåking av Vangssago i Rosendal

Vangssago ble bygget av Baroniet Rosendal i 1975 og er i dag ett av få gjenværende operative oppgangssager i landet. Sagen av Norsk Kulturarv mottatt Olavsrosa.

Interesselaget Vangssago har 110 medlemmer hvorav en dugnadsgjeng utgjør ca. 25 personer. Laget fikk Ildsjelprisen i 2007.

Det er gjort en betydelig innsats for å få bygget opp sagen igjen.

Vangssago er tilgjengelig hele året og er i drift en gang pr. måned om sommeren. Saga blir ellers benyttet til saging på bestilling.

Saga ligger inntil den flotte Steinparken som er av besøksmålene for Folgefonn Nasjonalparksenter, og Interesselaget har satt opp en lavo som blir benyttet av ulike grupper i alle aldre. I 2010 ble det satt opp et oppholdsrom i tilknytning til saga som benyttes til undervisning og samlinger. Området har blitt et populært område. Dessverre har det også til tider samlet seg ungdom som fester, som ar resultert i en del hærverk. Dersom det skulle oppstå brann i lavoen eller sagen, vil et viktig kulturminne og besøksmål gå tapt.

Et overvåkningskamera vil derfor kunne forebygge hærverk og brann vil kunne bli oppdaget raskere.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss