Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1575 Kragerø Eiendom AS - restaurering

fikk på styremøte 10. april 2012 i Stiftelsen UNI kr. 200.000 til restaurering av tidligere "Hagens Bensinstasjon" i Kragerø

Kragerø Eiendom AS er et selskap som har drevet i ca. 30 år med kjøp av eiendom i Kragerø for utleie. Kragerø Eiendom AS har hatt for øye å ivareta det gamle miljøet som Kragerø sentrum har. Kragerø Eiendom AS har fått restaureringspris og byggeskikkpris fra Kragerø kommune.

Kragerø kommune og Kragerø Eiendom AS samarbeider tett i et Bolystprosjekt for å vitalisere Kirkegata, Kirketomta og området rundt og derved etabler nye arbeidsplasser for kunstnere og ta i bruk butikklokaler som til nå har blitt stående tomme. Seks nye kunstnere har skapt ny virksomhet i atelier i området sammen med tre som har drevet i flere år allerede.

Området er en del av Kragerøs monumentale møteplass som benyttes til 17-mai-feiring og andre større arrangementer.

Midt i prosjektområdet ligger en tidligere bensinstasjon med klassisk tempelarkitektur og svært tidstypisk. I dag finnes det kun noen få eksemplarer igjen i landet. Stasjonen er satt opp i 1932 og minner oss om bilens historie i Kragerø på den tiden. Nå preges den av tidens takk og har et behov for totalrestaurering.

I opprinnelige planer for Kirkegata, var det et ønske om å rive bensinstasjonen for å gjøre plass til nye bygg. Imidlertid ble det fra Bygningsrådet og Telemark Fylkeskommune konkludert med at bygningen i så fall ville bli fredet. I brev av 30. nov. 2011 nevner Fylkeskommunen Norsk Kulturminnefond og Stiftelsen UNI som mulige bidragsytere i forbindelse med istandsetting av bygningen.

Kragerø Eiendom AS trakk derfor rivningssøknaden på bensinstasjonen tilbake for å se på muligheten for å bevare den og sette den i stand i trå med «Bolystprosjektet» til Kragerø kommune.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss