Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1569 Oslo Røde Kors - Nettverk etter soning - Seiltokt 2012

fikk på styremøte 10. april 2012 i Stiftelsen UNI kr. 150.000 til seiltokt 2012

Oslo Røde Kors Nettverksarbeid, Nettverk Etter Soning (NES) har 220deltagere som benytter seg av deres tilbud og over 100 frivillige bidrar i dette arbeidet.

NES var pilotprosjektet Oslo Røde Kors iverksatte på oppdrag fra Norges Røde Kors i arbeidet med å bistå personer som løslates fra fengsel med å bygge nye sosiale nettverk. Etter en treårig prosjektperiode gikk NES i 2007 over i ordinær drift. NES har nå snart 8 års erfaringer i dette arbeidet.

Behovet for å starte på nytt og få et lovlydig og rusfritt nettverk melder seg for mange i større og større grad frem i mot løslatelse. Flere innsatte rapporterer om engstelse for å komme ut. Å ha et «vanlig» menneske å snakke med og gjøre ting sammen med er viktige motiv for deltakelse i Oslo Røde Kors «Nettverk etter soning». For de med sosial angst er den frivillige en hjelp ut av isolasjonen. Mange sliter med ensomhet, isolasjon og kjedsomhet, og fritiden er verst for mange.

De siste seks årene har NES gjennomført seilkurs i Møre, Trøndelag, Helgeland- og Lofotskjærgården. Kursene er blitt gjennomført med to fembøringer på 4o og 50 fot. Det har vært lærerike og spennende møter med en 1000-årig sjøfartshistorie, og har blitt et meget populært og etterspurt tilbud.

Gjennom ulike evalueringer er det bekreftet at arbeidet har stor effekt og seilkursene trekkes frem av flere informanter som et viktig veiskille i prosessen med å etablere et nytt og lovlydig liv, etter soning i fengsel. Foruten natur og kulturopplevelser, skaper dette et samhold og tilhørighet.

I juni 2012 er det et ønske på nytt å gjennomføre kurset for syvende gang, igjen på Helgeland med nordlandsfembøringene “Vågar og “Nordlændingen”.

http://www.redcross.no/oslo

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss