Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1547 Stiftelsen Anna Rogde - ny motor

fikk på styremøte 10. april 2012 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til installasjon av ny motor i skonnerten Anna Rogde

Anna Rogde er en slet toppet skonnert bygget i 1868 og restaurert tilbake til sitt opprinnelige utseende på slutten av 80-årene. Hun er Nord-Norges største og landets femte største seilskute og fikk status som verneverdig skip i 1998. Skuta drives i dag i cruise-fart i området rundt Harstad og er i meget god stand etter flere år med omfattende vedlikeholdsarbeider.

Også en seilskute trenger motor som fremdriftsmiddel. Sommeren 2011 fikk Anna Rogde motorhavari utenfor Lofoten. Heldigvis var det godt vær i området, og en redningsskøyte var tilgjengelig for sleping til skipsverftet i Ballstad.

Verkstedet reparerte skaden men kunne ikke stille garantier på jobben da det ville bli for omfattende å ta ut hele motoren for gjennomgang. I tillegg ble det en stor utfordring å finne deler i inn- og utland.

På denne bakgrunn ønsker man nå å bytte motor. Dessuten vil en ny motor bidra til å ivareta miljøet, da utslippene på langt nær er de samme som fra en gammel.

http://www.annarogde.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss