Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1545 A Stiftelsen Bakken - nytt tak på hovedhuset

fikk på styremøte 10. april 2012 i Stiftelsen UNI kr. 48.000 til nytt tak på hovedhuset på Bakken

Stiftelsen Bakken er et lite museum i Bygda Stod i Steinkjer kommune. Småbruket var opprinnelig en husmannsplass fra 1800-tallet som ble nedlagt som gårdsbruk i 1980 da siste bruker flyttet derfra. I 1989 ble gården kjøpt og omgjort til stiftelse og museum.

Bakken er en spesiell, verneverdig gård som viser hvordan driften foregikk på et småbruk i mellomkrigstiden.

Gårdens fem hus står som de ble forlatt av siste eier; en unik samling av utstyr og maskiner i tillegg til mange små og store gjenstander.

Siden 1989 er det utført betydelige sikrings- og opprustingsarbeider, det mest utført på dugnad. Låven/fjøset fikk i 2009 nytt tak av bølgeblikk som var helt nødvendig for å kunne bevare gårdens store samling.

Det neste store vedlikeholdsprosjektet gjelder nytt tak, med takrenner, kassebord, vindskier og pipebeslag på hovedhuset. Taksteinen er i meget dårlig forfatning og takket har fått lekkasjer.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss