Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1539 Norsk Forum for Bedre Innemiljø for Barn - oppsummering

fikk på styremøte 7. februar 2012 i Stiftelsen UNI kr. 90.000 til oppsummering av NFBIBs erfaringer etter 15 års innemiljøarbeid knyttet til barns miljø i skoler, barnehager og boliger

Norsk Forum for Bedre Innemiljø for Barn (NFBIB) er et nasjonalt, uavhengig ikke kommersielt tverrfaglig forum innenfor området innemiljø/inneklima for barn. FBIB er en tverrfaglig gruppe av ressurspersoner som dekker de relevante fag- og forvaltningsområder. NFBIB’s mål er bl.a.: - å ta initiativ og være pådriver for faglig begrunnede tiltak som fører til bedre helse, innemiljø og livskvalitet for barn. –gi råd til myndigheter, organisasjoner og andre som ønsker faglig informasjon, råd og veiledning – utvikle og utveksle kunnskap, metoder, informasjon, ideer og erfaringer på et høyt faglig nivå – og gjøre kunnskap tilgjengelig for brukerne. På de fleste helsestasjoner ligger det brosjyrer som Stiftelsen UNI har «vært med på»

Det er mer enn 15 år siden NFBIB startet opp sin virksomhet, og flere sentrale personer er allerede blitt aktive pensjonister. Det er tid for å avslutte og oppsummere de viktigste erfaringene som er gjort, og ikke minst få konkretisert de utfordringene som samfunnet fortsatt har, knyttet til barns innemiljø i skoler, barnehage og bolig. Fagpersonene i NFBIB har bred erfaring innen helse, medisin, teknologi, juss og forvaltning, noe som vil være viktig for å få formidlet resultatene av et slikt arbeid til de relevante fag- og forvaltningsmiljøene som trenger det – og til publikum generelt.

Prosjektets hovedmål er å få utarbeidet, og formidlet, en kvalifisert og tverrfaglig vurdering av de viktigste utfordringene man i dag står overfor for å sikre barn tilfredsstillende innemiljø i deres viktigste arenaer: bolig, barnehage og skole. Barna er fremtiden og oppholder seg ca. 90 % av tiden inne. Derfor er deres innemiljø viktig for deres helse, trivsel og læring.
Den videre veien er todelt: Enten føres NFBIB videre med yngre krefter, eller dets arbeid føres videre innenfor departementet.

Departementet er svært positive til slike pådriverorganisasjoner, og Helsedirektoratet sier de har behov for å ha noen å «kaste ball» med.
Hovedelementene i det omsøkte prosjektet er:

a) Å utarbeide en strukturert sammenstilling av medlemmenes faglige vurderinger og prioriteringer av de viktigste utfordringene knyttet til barns innemiljø i skole, barnehage og bolig.
b) Å lage en distribusjonsplan for å sikre størst mulig gjennomslag for de synspunkter to tiltak denne NFBIB-rapporten foreslår. Det gjelder så vel myndigheter, forvaltningsorgan, fagmiljøer og publikum.

http://www.innemiljo.net

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss