Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1500 Naturvernforbundet - forprosjekts fase 1 - Kystkampanje 2011-12

fikk på styremøte 29. november 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 200.000 til forprosjektets fase 1 - Kystkampanje 2011-12.

Naturvernforbundet er Norges største landsomfattende, medlemsbaserte og demokratiske natur- og miljøvern organisasjon. Naturvernforbundets kjerne er bygget opp gjennom snart 100 år med et stort frivillig apparat som omfatter 19.700 medlemmer, 600 tillitsvalgte og omkring 100 fylkes- og lokallag. Samlet innehar de en solid kompetanse på en rekke fagområder. De kaller seg en “naturvernfamilie” fordi de har “Miljøagentene” for barn og “Natur og Ungdom” for ungdom.

Naturvernforbundet har i dag noen av Norges fremste eksperter på fiskeriforvaltning og miljøgifter som ofte tas med på råd i kystforvaltningen.
Norges kyste er blant de lengste, vakreste, mest mangfoldige og produktive i verden. Et levende og sunt kystmiljø er en forutsetning for kystkulturen.

Gjennom sin kampanje ønsker Naturvernforbundet å vise frem livet i havet langs kysten og vise hva ildsjeler gjør for å ta vare på kystmiljøet der de bor. Første fase i kampanjen blir å kartlegge og dokumentere dette engasjementet.

De siste 10 årene har det vokst frem en forståelse hos befolkningen av at kystmiljøet i Norge fortsatt er sterkt truet, på tross av at mange gode forurensingsbegrensende tiltak allerede er på plass i industri og kommuner.

Saker med størst oppmerksomhet de siste årene har vært sukkertaredøden i sør og vest, kongekrabbeinvasjon og tare død i nord, kollaps i kysttorsk, hummer og ål, forurensning fra oppdrett, og stort oljesøl fra skipsulykker som Full City og Godafoss.

Naturvernforbundets landsmøte vedtok på bakgrunn av dette at et hovedsatsningsområde i 2012-13 skal være en kampanje for levende kyst. Kampanjen skal blant annet vise hvordan vi må sikre en levende kyst og reduserte klimautslipp ved å satse på fornybare og marine ressurser, vern av utvalgte sjøområder for å trygge naturmangfold og fiskebestander. Reduksjon i forurensende utslipp til sjø og mindre rovdrift på naturressursene.

http://www.forbundet.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss