Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1499 A Kystlaget M/K Ole Johnnys Venner - sikkerutstyr på M/K Ole Johnny.

fikk på styremøte 29. november 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 50.000 øremerket oppgradering av sikkerhetsutstyr ombord i M/K Ole Johnny

M/K Ole Johnny er eiet av Kystlaget M/K Ole Johnnys Venner, og har nå passasjersertifikat på båten. Lagets formål er å fremme arbeid for bevaring og almen bruk av forskjellige elementer innen norsk kystkultur, og det legges vekt på bevaring av det tradisjonelle fiskefartøyet.

M/K Ole Johnny ble bygget i 1967 i Namdalen og er den typiske lofotskøyta som fulgte torskens vandring fra Vestfjorden til bankene utenfor Lofoten, og kombinerte sin linedrift med vårtorskefisket i Finnmark. Båten er dag i god teknisk stand og er en god representant for sin tidsepoke hvor effektivitet, miljø og sikkerhet er innbakt i driftsformen linefisket.

Båten har vernestatus hos Riksantikvaren og er medlem i Norsk Forening for Fartøyvern.

Kulturvernsjefen i Nordland fylkeskommune vurderer, som svært viktig, at fartøyet er sertifisert for passasjerbefordring nettopp for å styrke formidlingen av denne viktige

Delen av kulturminnevernet.
Etter nye sikkerhetskrav fra Sjøfartsdirektoratet er det kommet krav om VHF radio med DSC og nødknapp som sender til nærmeste kystradio og Hovedredningssentralen. Samtidig er det kommet krav om friflyt nødpeilesender montert på styrehus.

Inergen brannslukker for maskinrom er gått ut på dato, men har fått dispensasjon til våren 2012 med å skaffe nytt pluss sertifisering av redningsflåte.

På siste tur i høst fikk Ole Johnny dieselpumpehavari på hovedmotoren, som også vil bli et kraftig utlegg for kystlaget.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss