Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1497 Hallingdal Museum - brannalarm ved Nesbyen

fikk på styremøte 29. november 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 60.000 til brannalarm i magasin, utstillinger og administrasjonsbygg ved Nesbyen.

Stiftelsen Hallingdal Museum er et regionmuseum for Hallingdal med sete på Hallingdal Folkemuseum i Nesbyen. Museets formål er å samle inn, ta vare på og gjøre kjent materiale om liv og virksomhet i regionen fra de eldste tider og frem til i dag. Museet har administrasjon og vedlikehold også for Hol Bygdemuseum, Dagali Museum, Ål Bygdemuseum, Gol Bygdemuseum og Hemsedal Bygdatun.

Administrasjonsbygningen ved Nesbyen består av museumsmagasin, utstillingsavdeling, verksted, lager og kontoravdeling. Magasinet omfatter store deler av museets mest verdifulle gjenstander, som må brannsikres på en forsvarlig måte. Gjenstandene er innsamlet i perioden fra 1894, (en del kan dateres til 16- og 1700-tallet), og frem til i dag. Museet har dessuten en stor samling med folkedrakter fra 17- og 1800-tallet.

Bygningen har et brannalarmanlegg som ble installert i 1989 da huset ble bygget. I dag finnes det ikke lenger utskiftbare deler til anlegget, og detektorer må skiftes ut da de ikke tilfredsstiller dagens krav til overvåking og kontroll.

http://www.hallingdal-museum.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss