Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1491 Erkjentlighetsprisen 2011 - Laksevåg Kulturhistoriske Forening

ble på styremøte 28. oktober tildelt Laksevåg Kulturhistoriske Forening med kr. 200.000. Prisen ble overrakt styreleder Rolf Sverre Zakariassen på styremøte i Stiftelsen UNI 29. november 2011.

Tildelingen ble begrunnet med følgende:

Laksevåg Kulturhistoriske Forening, ble stiftet i mars 1987 og har som formål å samle alle gode krefter i et felles mål: “å ta vare på – og verne om – det som er verneverdig i det gamle”.

Antall medlemmer ved etableringen var ca. 300, og det nærmer seg nå raskt hele 600 medlemmer!

Gjennom årenes løp er det blitt bygget opp et innholdsrikt lokalhistorisk museum i en stor tysker-bunker ved Jansonmarken nedenfor Damsgård hovedgård på Laksevåg.

Jevnt og trutt dugnadsarbeid har medvirket til å gjennomføre opparbeidelse av et lokalhistorisk museum med særlig vekt på industrielle kulturminner samt et utemuseum med “Gamle Laxevåg”, Gården, Slippspillet og Kulturhuset.

Der er mange “ildsjeler” i foreningen og det er overveldende å notere at foreningen i perioden 1987 til 2011 har nedlagt ca. 38.000 timers frivillig arbeid – en imponerende samfunnsinnsats.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss