Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1489 Kongsvinger kommune - brannsikring av Hultegrengården

fikk på styremøte 28. oktober 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 69.500 til brannsikring av Hultgrengården i Øvrebyen.

I april 2011 ble Kongsvinger kommune innvilget midler til brannsikring av Hultgrengården fra Stiftelsen UNI.

Tross støtten fra Stiftelsen UNI ble det en utfordring å fullfinansiere brannsikringen, og det er derfor i etterkant blitt jobbet intenst med å finne en løsning som fullt ut var forsvarlig, men ikke så kostbart. Dette har vært svært viktig da Hultgrengården er ansett som et pilotprosjekt i f.h.t. utviklingen av Øvrebyen. Det å finne en god og akseptert løsning for brannsikringen i dette bygget som nå er omregulert fra bolig til næring, vil sette presidents også for fremtidige prosjekt.

Situasjonen nå er at man har fått aksept for en type brannsikring som er tilsvarende den som blir brukt på Lillehammer og Røros.

Underveis i prosessen med å finne en kostnadsredusert løsning har Kongsvinger kommune opprettet et fond på kr. 2 mill. til brannsikring av Øvrebyen, for på denne måten å vise viktigheten ved, og sin støtte for, denne type prosjekt.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss