Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1476 Stiftelsen Sætre Gård - (tidl. eiet av Bodil Riisberg) - Brannvarsling i våningshuset

fikk på styremøte 28. oktober 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 50.000 til brannvarsling i våningshuset Sætre Gård

Bodil Riisberg er eier av Sætre Gård og har ingen livsarvinger. Hun har derfor et ønske om at gården omdannes til en ideell stiftelse.

Gården ligger i tettstedet Sætre og består av våningshus (eldste del fra sent 1700-tallet), bryggerhus/uthus fra 1941 og badehus bygget tidlige på 1900-tallet, og med hage ned mot sjøen.

Våningshuset er en enetasjes bygning oppført i bindingsverk kledd med pløyd panel, med smårutede vinduer og teglsteinstak.

Historien på Sætre Gård går tilbake til vikingtiden. Riksantikvaren har uttalt seg om gårdens verneverdi i forbindelse med planer om utbygging av deler av hagen i 1980 årene.

I forbindelse med utarbeidelse av kommunedelplan for kulturminner og kulturmiljøer i Hurum, ble det foretatt en registrering og vurdering av verneverdi av eldre bygninger og bygningsmiljøer, og her er både hovedbygning, bryggerhus og badehus gitt høy verneverdi. Hele Sætre Gård med nærmeste omgivelser er vurdert som et kulturmiljø med høy verneverdi.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss