Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1472 A Kongsvoldtunets venneforening - sikring av taket på Erikstua

fikk på styremøte 28. oktober 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 50.000 til sikring av taket i Erikstua ved Kongsvoldtunet

Venneforeningen er en støttegruppe til Kongsvoldtunet som eies av Midt-Troms Museum, og har et medlemstall på 43 personer. Hovedoppgaven er å sørge for liv og aktivitet på tunet ved å arrangere bygdedager, konserter og forestillinger med historiske spill. I tillegg støttes museet ved å holde tun og bygninger vedlike gjennom stor dugnadsinnsats i løpet av sommerhalvåret.

Kongsli bygdemuseum, som det tidligere het, ble opprettet i 1947 av bygdefolket, og har en stor samling av redskap, bruksting og andre tradisjonsgjenstander fra pionertida i Målselv. Utstillingene gir et unikt bilde av arbeidsliv og levemåte i tidlige tider.

Tunet består av 5 bygninger fra 1800-tallet

På tunet står også kårstua fra 1885. Dette er i privat eie, men lånes ut til foreningen ved enkelte tilstelninger. Det er denne bygningen som søknaden gjelder. Eier har hatt planer om å flytte det, men taklekkasjer og dårlig vedlikehold har gjort dette ulønnsomt for ham. Venneforeningen har derfor inngått en avtale om leie i 15 år mot å så sikret taket og tilbakeføre huset til opprinnelig byggestil ved bruk av gamle teknikker og naturmaterialer. På sikt vil man legge torvtak med never slik det var opprinnelig.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss