Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1462 Tranøy kystlag - M/K Senjapynt - Reparasjon av skader i skroget

fikk på styremøte 23. august 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 150.000 til reparasjon av skader i skroget på M/K Senjapynt.

Tranøy kystlag ble stiftet i 2008 og holder til i Tranøy kommune på Sør-Senja. Kystlaget har i dag ca. 70 medlemmer, som må sies å være meget god oppslutning for en liten kommune på ca. 1500 innbyggere.

Laget er medlem i Foreningen kysten og bygger på deres standardvedtekter. Laget arbeider for vern av gamle kystfartøy og fremme av kystkulturen generelt.

M/K Senjapynt er et vernet fiskefartøy på 52 fot, bygget i 1959. Tranøy kystlag overtok Senjapynt i 2008 og den blir brukt i forbindelse med kulturarrangementer og andre turer i lagets regi. Våren 2010 ble den leid av NRK under innspillingen av en ny TV-serie, “Norskekysten” som vises høsten 2011.

Det forventes økt interesse og etterspørsel etter turer som følge av profileringen i NRK-serien.

Passasjersertifisering vil være en forutsetning for å utnytte potensialet og videreutvikle drifta av M/K Senjapynt. En betingelse for dette er at en skade i skroget blir utbedret.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss