Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1406 Røde Kors - Drammen Hjelpekorps – Digitalt KO

fikk på styremøte 17. juni 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 100.000 til innkjøp av digitalt KO utstyr ved Drammen Røde Kors Hjelpekorps.

Drammen Røde Kors er en av Røde Kors sine lokalforeninger. Røde Kors er en humanitær, frivillig organisasjon med mandat om å hindre og lindre nød nasjonalt og internasjonalt. Drammen Røde Kors har flere aktiviteter som dekker ulike behov innenfor feltet fattigdom, inkludering og beredskap.

Hjelpekorpset i Drammen ble stiftet i 1941 og er et middels stort hjelpekorps med ca. 120 medlemmer, hvorav ca. 20 er utrykningsklare. Hjelpekorpset driver med førstehjelp, redningstjeneste, vann redning, friluftsliv, sanitetsvakter, ambulanse, kursvirksomhet, sambandstjeneste og markørtjeneste.

Det vises til at Kongsberg Røde Kors Hjelpekorps har startet opp med digitalt KO med svært gode erfaringer. Hjelpekorpset i Drammen har som mål å være “best på søk og redning fra fjord til fjells”, og dette innebærer at det er nødvendig å modernisere måten det drives søk og redning på.

Med digitalt KO vil søk etter savnede eller skadde gjøres raskere, mer effektivt og ikke minst tryggere for medlemmene i søket. Det digitale KO har muligheter for å følge søkelagene hele tiden, hvor de har vært, og hvor mye av søketeigen som er igjen. Dette gjør at man lettere kan planlegge videre søk.

http://www.rodekors.no/drammen

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss