Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1404 Hopsjø Kyst- og Kultursenter – Sikring av fabrikkpipe

fikk på styremøte 17. juni 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 300.000 til rehabilitering av den gamle fabrikkpipen på Hopsjøen.

Handelsstedet Hopsjø har sin opprinnelse fra 1716 med tilhørende pakkhusbrygge, krambod, hovedbygning og anneks. Stedet har en omfattende historie med kongelige privilegier, som bl.a. enerett over omsetningen ved fiskeværet Titran, vinmonopol” med egen skjenkestue og hertil kongelig kaperbrev.

På Hopsjø er der også en hermetikkfabrikk fra 1917 som er vel verdt å ta vare på. Av Sør-Trøndelag Fylkeskommune er bygningen tidligere blitt kategorisert som et teknisk kulturminne. Denne fabrikkbygningen er nå nærmest totalrenovert, ikke minst takket være samarbeidet med NTNU Vitenskapsmuseet som siden midten av 1990-tallet har støttet opp under det ideelle arbeidet med å ta vare på kulturverdiene i det gamle handelsstedet på Hopsjøen. Betydelige deler av denne innsatsen er basert på frivillig dugnadsinnsats.

For at bygningens identitet og ikke minst sikkerhet skal ivaretas, er det en forutsetning at man makter å ta vare på den gamle fabrikkpipa, som er knyttet til fabrikkens røkeri med en intakt gammel dampmaskin fra 1917.
Kostnadsoverslag for fuging av pipa utvendig er anslått til kr. 400.000.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss