Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1403 Vågan Kystlag – MJ Anne Bro – Dekk og lukekarm

fikk på styremøte 17. juni 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 100.000 til restaurering av dekk og lukekarm på MJ Anne Bro.

Vågan Kystlag er et lokallag under Forbundet Kysten hvis formål er bevaring og bruk av eldre fartøyer og kystmiljø. Laget har i mange år hatt et stabilt medlemstall på 80-90 enkeltpersoner.

Riksantikvarens vedtak i 1996 ga M/J Anne Bro status som verneverdig skip. Fartøyet er en Hardanger jakt som i 2011 kan feire sitt 100-års jubileum.
Med hjelp fra en utrettelig dugnadsinnsats fra kystlagets medlemmer, støtte fra Riksantikvaren, private stiftelser og lokalt næringsliv, fremstår fartøyet i dag som en aktiv kulturformidler og attraktiv turistopplevelse for tilreisende og fastboende mennesker i Lofoten. Fartøyet har fra å være et gammelt vrak blitt et praktfullt 100-årig flytende kulturminne.

I jubileumsåret 2011 gjenstår imidlertid en svært viktig og helt nødvendig reparasjon av dekk og lukekarm. For å kunne utføre et så stort og omfattende reparasjonsprosjekt er en avhengig av å kunne stå innomhus.

http://www.vaagankystlag.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss