Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1402 Mandals Turnforening – Utskifting av 10 vinduer i hallen

fikk på styremøte 17. juni 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 50.000 til utskifting av 10 gamle vinduer i hallen fra 1925.

Mandals Turnforening er en av Mandal’s eldste foreninger. Den ble stiftet i 1865 og etter reetableringen i 1886, har den vært i kontinuerlig drift med unntagelse av perioden 1940-45. Allerede i 1910 ble det nedsatt en komite for å utarbeide planer til en egen turnhall. Den flotte og majestetiske bygningen, sto ferdig i 1925 og har helt siden vært byens storstue. I tillegg til trening hele uken har bygningen blitt brukt til bl.a. teater, revyer, politiske møter, dans etc.

Mandals Turnforening har nå et stort arbeid i gang med strøm/varmereduserende tiltak og det er fattet vedtak om å skifte alle gamle vinduer i hallen fra 1925, som er trekkfulle og er med på å øke strømutgiftene. Rehabiliteringen vil bli delt opp i tre faser med utskifting av 10 stk. vinduer om gangen. Kostnadsoverslaget er på kr. 11.000 pr. vindu.

Bygget er ikke fredet. Fylkeskonservatoren i Vest-Agder har tidligere uttalt: Bygningen er en verneverdig representant for ny-klassisistisk arkitektur og eksteriørmessig har bygningen høy autentisitet. De opprinnelige fasadene er bevart uten større endringer og store deler av interiøret er bevart.

http://www.mandalsturnforening.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss