Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1397 Horten kommune – Munchs Hus - Brannsikring

fikk på styremøte 17. juni 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 200.000 til restaurering og brannsikring av museet Munchs hus.

I 2013 er det 150 år siden Edvard Munch ble født. “Munch 2013” skal feire Edvard Munchs verk og betydning. Jubileet skal også øke kunnskap, vekke nysgjerrighet og begeistring for Munchs kunst nasjonalt og internasjonalt.

Horten kommune og Åsgårdstrand vil ha en sentral plass i et slikt jubileum, og kommunen ønsker å fokusere på ulike prosjekter knyttet til kunst, teater og musikk. Munchs hus står derfor også sentralt, gjennom en planlagt opprustning.
Huset er det eneste komplette bevarte hjemmet etter Munch og er således et unikt og autentisk minnesmerke over en av verdenshistoriens største kunstnere, med besøkende fra fjern og nær. Også stedene Munch malte er i stor grad uendret, og lar seg lett “finne igjen”. Munchs egne ord gjelder fortsatt: “Å gå her er som å gå blant bildene mine, jeg får så lyst til å male når jeg går her i Åsgårdstrand”.

Perioden Edvard Munch var mest knyttet til Åsgårdstrand strekker seg fra 1889-1905. De første årene leiet han, men i 1898 kjøpte han sitt gule “lykke hus”. Etter 1905 ble oppholdene mer sporadiske, men forble i Munchs eie frem til hans død i 1944. Stedet ble overtatt av kommunen, og ble åpnet som museum i 1947. Huset driftes av Vestfoldmuseene IKS.

Riksantikvaren har varslet fredningssak på eiendommen som omfatter Munchs hus, atelier, hage og strandlinje. Huset kan dokumenteres tilbake til 1830, men er antakelig eldre.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss