Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1396 Salem Menighet – 22 B Kontaktsenter – 9-seters bil

fikk på styremøte 17. juni 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 100.000 til kjøp av en “ny” brukt 9-seters bil.

I 2005 var kjøpesenteret Trondheim Torg tilholdsstedet for mange ungdommer. Kjøpesenteret slet med nasking, vold og narkotikaproblematikk og ble en arena der ungdommer på søken traff etablerte kriminelle. Politiet var hyppig innom og vekterne hadde mer enn nok å gjøre.

Ungdommene sliter med alt fra ensomhet til omsorgssvikt og psykiske problemer. Mange er falt ut av skolen og står i fare for å bli en del av et miljø preget av rus, kriminalitet, ungdomsprostitusjon og vold. Alle har et tydelig behov for voksne som ser dem og lytter til dem.

Salem Menighet, med adresse Prinsensgate 22 B, ligger vis á vis torget, og driver et omfattende arbeid ovenfor ungdommene som oppholder seg på og rundt kjøpesenteret Trondheim Torg. 22B får positive omtaler fra både Senterlederen ved Trondheim Torg og fra politiet.

22B har åpnet en hjemmekoselig, trendy kafé rett over gata til kjøpesenteret som tilbyr rimelig mat og omsorgsfulle samtaler. Mange av ungdommene bor alene på hybel og har knapt kontakt med sin egen familie. Siden de har falt ut av skolen, er de ensomme og søker til byen for å få venner. Rusmiljøet blir kanskje det eneste stedet der de blir ønsket velkommen.

I 2006 var Stiftelsen UNI med på å finansiere en minibuss. Denne brukes daglig til forskjellige formål, det være seg arbeidstrening, sportsaktiviteter, turer etc.

Det er imidlertid nødvendig å bytte bil ettersom det ikke er ønskelig å ha med ungdommer på tur i en bil som ikke er trygg. (I 2009 bevilget Stiftelsen UNI kr. 50.000 til reparasjon etter motorhavari).

http://www.22b.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss