Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1392 Ragnhild og Claus Helbergs Stiftelse – Krokan Turisthytte – Kjøkken for servering

fikk på styremøte 17. juni 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 200.000 til etablering av nytt kjøkken for servering med tilhørende rørlegger- og elektrisk arbeid i forbindelse med rehabilitering av Krokan.

Claus Helbergs stiftelse er opprettet av landsforeningen i Den Norske Turistforening, og er ubemidlet. Stiftelsen skal arbeide med å løfte frem kulturhistoriske verdier i skog og fjell, og har til nå hovedsakelig konsentrert seg om DNTs første hytte; Krokan.

Krokan er DNTs første hytte, kjøpt i 1869. Ved salget i 1903 ble den Norsk Hydros første eiendom, og fra Krokan ble planene for utvikling av industristedet Rjukan lagt. Krokan inngår derfor i Tinn kommunes planer for å etablere Rjukan som et UNESCO-verdensarvsted. Claus Helbergs stiftelse kjøpte Krokan tilbake i 2003, hundre år etter salget til Norsk Hydro. Krokan er vedtaksfredet etter Kulturminneloven av 1978.

I dag drives Krokan som et serverings- og overnattingssted om sommeren. Her mangler sanitærmuligheter samt kjøkken og serveringsområde som tilfredsstiller Mattilsynet, og det er derfor vanskelig å finne drivere.

Det er nå et ønske om å utvide og forbedre driften om sommeren, samt å tilby stedet som en ubetjent DNT-hytte gjennom hele året. Krokan er sentrum for isklatrings virksomheten i Norge som har behov for overnattingsmuligheter gjennom hele året.

Med dette prosjektet er det et ønske å:
1) Rehabilitere fire hytter i samarbeid med Fylkeskonservatoren i Telemark.
2) Bygge et sanitærbygg med utedo.
3) Etablere funksjonelt kjøkken og servering i hoved hytta.
4) Skaffe møbler.
5) Etablere tilfredsstillende VA-løsninger og
6) Bygge innendørs utstillinger.

http://www.turistforeningen.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss