Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1390 Røde Kors - Bergen – Prosjekt Døråpner 2011

fikk på styremøte 17. juni 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 180.000 til prosjekt “Døråpner” i 2011.

Bergen Røde Kors ble etablert i 1894 og har i dag ca. 4000 medlemmer. Som en støtteaktør for norske myndigheter i fredstid har Røde Kors et helt spesielt mandat i forhold til å supplere de hjelpende tiltak som allerede tilbys, samt å nå ut til spesielt sårbare grupper som myndighetene i følge nasjonal og internasjonal lov er pålagt å hjelpe. Bergen Røde Kors består i dag av en administrativ base på 8 årsverk som tilrettelegger for i overkant av 1500 frivillige som gjennomfører lokale humanitære aktiviteter i Bergen.

Røde Kors tilbyr aktiviteter og frivillig kontaktpersoner til personer som ønsker å (re)etablere et liv etter en kortere eller lengre periode innenfor rus, soning, og/eller psykiatri. Den frivillige skal være en aktivitetspartner, samt en guide til hverdagssamfunnet, og det skal legges til rette for hjelp til selvhjelp, hvor deltakeren selv aktivt deltar. I Bergen er Nettverksarbeid iverksatt under navnet Døråpner – slik også en rekke andre steder i landet.

Målgruppene er personer som er blitt rusfri, eller er under medikamentassistert behandling, personer med psykiske lidelser og personer på vei ut av soning.

Målet er å være tilstede i hverdagen og fylle grunnleggende sosiale behov, å introdusere til trygge møteplasser og sosiale arenaer og å tilby felles samlinger etter behov.

http://www.rodekors.no/bergen

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss