Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1389 A Nærøyfjorden Verdsarvpark / Eier: Inge Olai Sønnerheim – Steinsel på stølen Frivoll

fikk på styremøte 17. juni 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 20.000 til restaurering av to steinsel på stølen Frivoll i Aurlandsdalen.

Nærøyfjorden Verdsarvpark (NVP) er pilot i Riksantikvaren sitt Verdiskapingsprogram på kulturminneområdet, og arbeider derfor målrettet for å utløse potensialet som kulturarven i Verdsarvområdet og grensetraktene til det har til verdiskaping på ulike måter. I flere år har de hatt fokus på bygningsvern, og samarbeider mye med grunneiere og andre aktører som sitter på gode restaureringsprosjekt om å få gjort noe med dem.

Det søkes på vegne av eier Inge Olai Sønnerheim.

Frivoll er en av stølene til fjellgården Sinjarheim i Aurlandsdalen. Stølen ligger på løypa til Bridlebrui i Aurlandsdalen fra Stondalen. Stølen var i drift frem til 1962.

De to steinselene er preget av forfall. Tak og vegger holder på å rase sammen og det er på høy tid å stoppe forfallet.

Restaureringen av Frivoll er en videreføring av arbeidet med å ta vare på bygninger og kulturlandskap i Aurlandsdalen. Mye er allerede gjort på gårdene Sinjarheim og Teigen, og det er gjort en stor innsatts med å holde stier og veier åpne for ferdsel.

http://www.naroyfjorden.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss