Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1385 Bergstien 15 – Antikvarisk istandsetting av taket.

fikk på styremøte 12. april 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 750.000 til antikvarisk rehabilitering av taket.

Synagogen i Bergstien 15 er eiet av Det Mosaiske Trossamfund. Synagogen er bygget i 1918 og er registrert i Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig. Synagogen er den eneste bygningen oppført som synagogebygg som fortsatt er i aktiv bruk som synagoge, i Norge.

Riksantikvaren har bidratt til prosjektet og har uttalt: ”At vi har en autentisk synagoge er viktig. Dette er svært viktig for formidling av norskjødisk historie, sier han.”

Synagogetaket har et behov for rehabilitering og istandsetting etter antikvariske prinsipper, og omfatter hovedtak og tak over sidefløy. Taktekkingen blir av skifer og kobber. Fagfolk er blitt kontaktet og prisoverslag på kr. 3,5 mill. er gitt av Henry Hansen & Sønn AS.

Fremdrift er avhengig av tilgang til midler, men har selv satt av kr. 300.000 over driftsbudsjettet.

http://www.dmt.oslo.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss