Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1382 Siri Øvergaard Østmoe – Embretstu - Oppretting av hovedinngang/svalgang og skifting av yttertak

fikk på styremøte 12. april 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 50.000 til oppretting av hovedinngang/svalgang og skifting av yttertak ved den fredete Embretstu.

Siri Øvergaard Østmoe er eier av en fredet østerdalsstue. Embretstua på Koppang er antagelig den eneste eksisterende østerdalsstue som blir brukt som helårsbolig, hvor interiøret i sin helhet er originalt.

Embretstu er ei laftet en etasjes stue, opprinnelig med Akershusisk grunnplan, trolig oppført i 1752. Bygningen har også en senere tilføyet bakstue. På langfasaden mot øst er den opprinnelige inngangen med et bislag i stenderverkskonstruksjon, og døra i bislaget er trolig den opprinnelige fra 1752.
Bygningen sto opprinnelig på Koppangsøyene, men i 1798 ble huset flyttet til et nytt tun. Ved et arveskifte i 1934 ble huset flyttet til nåværende plassering på Embretstu.

Det omsøkte prosjektet er oppretting av hovedinngang/svalgang og skifting av yttertak. Eksisterende blikktak blir byttet ut med tretak av malmet furu fra Materialbanken i Vingelen.

http://www.bensentunet.blogspot.com

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss