Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1377 Oslo Røde Kors - Nettverk etter soning - Seiltokt/seilkurs for sjette gang

fikk på styremøte 12. april 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 150.000, øremerket leie av båt og 4 instruktører i 14 dager i forbindelse med prosjekt – Seiltokt/seilkurs for sjette gang.

Oslo Røde Kors Nettverksarbeid, Nettverk Etter Soning har i 2010 nærmere 195 straffedømte under oppfølging, og er Norges største etterverns tilbud for løslatte.

NES har i løpet av de siste seks årene utviklet et omfattende tilbud. Bare den frivillige innsatsen tilsvarte i 2010 nærmere 9 årsverk i frivillig arbeid.
Hovedmålsettingen er å bistå mennesker med behov for å etablere nye sosiale nettverk etter soning i fengsel. Gjennom frivillig innsats og aktiviteter skal deltagerne/de straffedømte, trene sosiale ferdigheter, øke sin sosiale kompetanse og få økt mulighet til å etablere nye sosiale nettverk.
Oslo Røde Kors Nettverksarbeid har de siste fem årene gjennomført seilkurs i trøndelagsskjærgården.

Deltakelse i seg selv gir ikke automatisk et nettverk, dette må deltakeren utvikle på egen hånd. Imidlertid er fritiden verst for mange, og det er da mange faller utenfor.

Kursene er blitt gjennomført med to fembøringer på 4o og 50 fot. Det har vært lærerike og spennende møter med en 1000-årig sjøfartshistorie, og har blitt et meget populært og etterspurt tilbud.

Gjennom to ulike evalueringer er det bekreftet at arbeidet har stor effekt og seilkursene trekkes frem av flere informanter som et viktig veiskille, i prosessen med å etablere et nytt og lovlydig liv, etter soning i fengsel. Foruten natur og kulturopplevelser, skaper dette et samhold og tilhørighet.
Tilbudet står nå i fare for å falle bort, da dette utgjør store innhugg i det totale budsjett, som fra år til år er krevende å forutsi.
I juni 2011 er det et ønske å gjennomføre dette kurset for sjette gang, denne gang på Helgeland med nordlandsfembøringene “Vågar og “Nordlændingen”.

http://www.redcross.no/oslo

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss