Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1376 Saltens Dampskibsselskab AS - Vedlikehold av sikkerhetsutstyr på MS Gamle Salten

fikk på styremøte 12. april 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 100.000 til vedlikehold av sikkerhetsutstyr på MS Gamle Salten i 2011.

MS Gamle Salten er et av Norges fineste veteranskip. Den er en ekte utgave av 50-årenes kystruteskip som i lengre perioder gikk som reservehurtigrute langs kysten av Nord-Norge. Som Salten Dampskipsselskaps stolte flaggskip var den et særdeles vakkert skip, som nå er tilbakeført til fordums glans med status som verneverdig av Riksantikvaren.

Gamle Salten kan dekke opp til 150 personer og har en overnattingskapasitet på opp til 60 personer. Med sin fine plassering i Bodø Havn er den allerede blitt et viktig kystkulturminne for byen og området.

Etter at MS Gamle Salten deltok under kyststevnet i Bodø i 2006, var det mange i Bodø som mente at båten burde kjøpes tilbake til Byen. En rekke Bodø bedrifter og enkeltpersoner ble enige om at det var viktig å få dette kulturminnet tilbake til byen hvor den hører hjemme, og Rederiet Saltens AS ble etablert. Det er skrevet kontrakt med Opplæringskontoret for Sjømenn i Tromsø som vil benytte båten til fagprøver for matroser, og Bodø Videregående Skole vil benytte båten i forbindelse med utdannelse for motormenn og matroser. Siden Rederiet Saltens i 2008 overtok Gamle Salten, har det vært stor aktivitet rundt båten, og en venneforening er blitt opprettet for å organisere dugnadsarbeidet. Selskapets formål er å ivareta norsk kystkultur, ved å rehabilitere og vedlikeholde fartøy av historisk og kulturell verdi, på en forretningsmessig basis.

I dag er båten klasset for 100 personer i fartsområde 4. Siden overtagelsen er nytt og moderne sikkerhetsutstyr anskaffet. Imidlertid, for å ivareta godkjenningen, påløper det betydelige kostnader i form av årlig ettersyn, øvelser for mannskap m.m. Praktisk ivaretas dette gjennom en serviceavtale med firmaet Brude Service AS på Stokmarknes.

" target="_blank">http://www.gamlesalten.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss