Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1370 Luster kommune – Brannsikring av tett trehusbebyggelse i Solvorn

fikk på styremøte 12. april 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 500.000 til brannsikring av tett trehusbebyggelse i Solvorn.

Luster kommune har med støtte fra Riksantikvaren utarbeidet “Brannteknisk tiltaksplan for verneverdig tett trehusbebyggelse i Solvorn”.

Strandsitterstedet Solvorn er et kulturmiljø av nasjonal verdi. Dersom en ser landskap, kulturlandskap og bygningsmiljø som en helhet, er Solvorn et spesielt godt ivaretatt kulturmiljø med mange kulturhistoriske verdier.

Strandsitterstedet Solvorn har formell vernestatus gjennom reguleringsplan for Solvorn, som også er “inngangsportal” til verdsarvstedet Urnes stavkirke. Reguleringsplanen omfatter også sveitserhus-rekken som ligger i bakkant med bl.a. embetsmannsgarden “Christianslyst” og landets eldste familieeide trehotell; Walaker Hotell, som begge tidligere har fått støtte fra Stiftelsen UNI.

Brannsikring av Solvorn er delt inn i tre faser hvorav vedtatt tiltaksplan, fase I, er avsluttet.

Fase II omfatter detaljplanlegging og oppstart 2011-2012 og Fase III omfatter gjennomføring av tekniske tiltak 2013-2015.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss