Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1364 Tjeldsund kommune - Brannpumpe

fikk på styremøte 12. april 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 50.000 øremerket brannpumpe.

Tjeldsund kommune er en liten kommune i Ofoten-regionen med spredt bosetting. Kommunen satser på bygdeutvikling og er opptatt av sikkerhet.

Tjeldsundsundet deler kommunen i to. Kongsvik er største bygd på Hinnøysiden, og man må kjøre inn i et annet fylke og 2 kommuner for å komme rundt.

Dessverre greier ikke kommunens egen beredskapsstyrke å dekke Hinnøysiden, pga. Tjeldsundet, det er derfor inngått en slokkeavtale med Harstad Brannvesen for Kongsvik og Hinnøysiden med en utrykningstid på nesten en time.

Etter flere branner de seneste år er folk i bygda blitt urolige og synes dette går på sikkerheten og trivselen løs.

Tjeldsund kommune ønsker derfor i samarbeid med befolkningen, å etablere et branndepot i Kongsvik som skal plasseres i en ny garasje som skal bygges i 2011. Dette vil bidra til raskere fremføring av vann for å igangsette slokking og sikring ved brann. Til drift av brann depo ønsker man å samarbeide med bygdefolket.

Kommunen vil dekke kostnadene til garasje og tilhenger med kapell.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss