Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1361 Stiftelsen Motivasjon og Mestring – Veteranbåten Mot - Redningsutstyr

fikk på styremøte 12. april 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 63.000 til redningsutstyr til veteranbåten “Mot”.

Motivasjon og Mestring er en ideell stiftelse, som gjennom sitt dagtilbud tilbyr en alternativ opplærings arena, administrert av Alrekstad skole. Elever fra ulike skoler i Bergen kommune tilbys et alternativt undervisningstilbud en til to dager i uken ved stiftelsens lokaler i Sandviksboder Kystkultursenter. Der møter de ulike praktiske utfordringer, hvor aktiviteter blir tilrettelagt den enkelte og mestring står til en hver tid i fokus.

I denne forbindelse ble det høsten 2009 kjøpt inn den strukturerte sjarken “Mot”. Etter søknad fikk “Mot” vernestatus hos Riksantikvaren i april 2010 med begrunnelse med bl.a.: fartøyet er en god representant for de mindre linefiskefartøyene fra nyere tid, som kunne opereres av en fisker.

Båten er i god teknisk stand, og et godt eksempel på et fartøy som er tatt direkte ut av aktiv bruk, og direkte over i vern. Mye av det originale utstyret er fremskaffet og kommet på plass i båten. Fartøyet må nå opprustes for å tilfredsstille kravene til begrenset passasjersertifikat for inntil 12 passasjerer, slik at det kan bli et flytende klasserom, fylt med kystkulturelle aktiviteter kombinert med relevant undervisning som naturlig kan flettes inn.

Stiftelsen Motivasjon og Mestring skal bruke båten i sitt arbeid i forhold til barn og unge, men også i forbindelse med fisketurer i samarbeid med Bergen Jeger- og Fiskerforbund. Blindeforbundet har også vært på befaring om bord i “Mot” med tanke på tilrettelagte fisketurer for blinde og svaksynte. Pga. det innebygde og sikre dekket, er den svært godt egnet til denne gruppen.

Motivasjon og Mestring har også innledet et formelt samarbeid med Norges Fiskerimuseum om bruk av “Mot” i prosjektet “mot Byfjorden” som er et formidlingsprosjekt der en skal samarbeide med ulike forskningsinstitusjoner for å sjekke kvaliteten på fisken i forhold til ulike miljø-parameter. Målet er å øke bruken av de bynære sjøarealene til fiske og rekreasjon.

http://www.motogmest.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss