Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1343 Gimle Gård - Brannsikring

fikk på styremøte 8. februar 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 1.000.000 til brannsikring av Herregården Gimle

Vest-Agder-museet Gimle Gård inngår som en av åtte avdelinger i Vest-Agder-museet IKS, som er et konsolidert kulturhistorisk museum med bred tematisk- og samlingsmessig portefølje. Vest-Agder-museet har anlegg og samlinger som inneholder tradisjonelt friluftsmuseum, kunstsamlinger, bymuseer, kunstnerhjem, teknisk industriell kulturminne som museumsfabrikk med produksjon av ullvarer og museumsjernbane – og en herregård. Vest-Agder-museet har ca. 40 ansatte til å ivareta ca. 70.000 besøkende pr. år og til å forvalte de 60.000 gjenstander, 200.000 historiske fotografier og nærmere 100 antikvariske bygninger.

Gimle Gårds hovedhus ble bygget i to byggetrinn i 1797 og 1807 av skipsreder Bernt Holm, og vitner om det herskapelige livet til fem generasjoner av familiene Holm og Arenfeldt. Da siste eier, Titti Arenfeldt Omdal døde i 1982, ble det lagt ”lokk” på husets interiør, som derfor er uendret den dag i dag.
Titti Arenfeldt Omdal har testamentert Gimle Gård til Kristiansand kommune, under forutsetning at herregården blir bevart for fremtiden. I dag forvalter Vest-Agder-museet Gimle Gård, med interiør og eksteriør, og Gimle Gård er i dag fredet.

Gården omfatter videre et stort parkanlegg, forpakterbolig, låve, ride hus og flere uthus.

Gimle Gård er i dag svært dårlig sikret når det gjelder brann, og en hensiktsmessig brannsikring av Gimle Gård forutsetter også oppgradering av det elektriske anlegget.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss